LoopPraat 90 – Jeroen van Veen aka Sponsorloper

Start met luisteren

Als Sponsorloper loopt Jeroen van Veen een jaar lang elke dag hard. Dit met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. Jeroen heeft inmiddels al ruim 430.000 euro opgehaald en loopt nog tot en met de (twee keer) Zestig van Texel op 24 maart 2024.

In deze aflevering van LoopPraat hebben we het – na de openingsvraag ‘hoe is dat hardlopen ooit begonnen?’ – met Jeroen eerst over de trieste aanleiding voor deze actie. Op 4 maart 2022 is zijn zoontje Kasper na meer dan 1000 behandeldagen op vierjarige leeftijd overleden aan een zeer agressieve hersentumor. Ondanks zijn korte leven heeft Kasper Jeroen en veel anderen geleerd om positief te zijn. En als het ook maar even kan anderen met veel lol, energie en levensvreugde te steunen. Het bracht Jeroen tot het schrijven van het boek ‘Kasper | Achtbaan op losse schroeven’, en het starten van de langste sponsorloop van Nederland.

Jeroen vertelt in deze LoopPraat-aflevering op een prachtige en krachtige manier uit hoe Kasper vreugde bleef brengen, en hoe hardlopen voor Jeroen hielp om het vol te houden. Naast de reguliere LoopPraat-rubrieken en de luisteraarsvragen vertelt Jeroen hoe het is om in je stinkende hardloopkloffie met Koningin Máxima te praten, bespreken we de opzet van het actiejaar, komen er een aantal acties voorbij en staan we stil bij de meest bizarre donatie tot nu toe; een mega-hoge veilingopbrengst voor een zweetbandje…

Jeroen, onwijs bedankt voor dit fijne gesprek maar bovenal voor het geweldige werk wat je doet, je energie en het overbrengen van de positieve en vrolijke instelling van Kasper!

Snel luisteren nu. Daarna nog sneller doneren.

Shownotes:
– Jeroen op Insta | Donatiepagina
– Leestip: Kasper, achtbaan op losse schroeven
– Kijktip Jeroen: Never Enough/Mark Cavendish
– Leestip José: De Ultieme Buitenstaander
– Luistertip AJ: Runner’s High, bestaat die écht?

Foto header: © Stefan van Beek Fotografie

Luister ook naar deze afleveringen

Instagram @looppraat

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Word vriend van LoopPraat

Nieuwsbrief

LoopPraat PodcastAflevering 90