LoopPraat 72 – Bertus van Elburg

Start met luisteren

Te gast in LoopPraat 72; Bertus van Elburg. Bertus is hardloper, trailrunner, looptrainer, ‘stimulagoog’ maar bovenal de initiatiefnemer en bevlogen racedirector van de SallandTrail. LoopPraat-hosts José en Anton-Jan staan op 11 maart (2023) aan de start van de 10e editie van de SallandTrail maar reden een week voor de start ook naar Nijverdal, voor een mooi gesprek met Bertus.

Bertus heeft met bloed, zweet en tranen toegewerkt naar de 10e editie van de SallandTrail. Het organiseren van een evenement in de natuur wordt er niet makkelijker op. We bespreken wat er allemaal bij komt kijken en hebben het over vergunningen, stiltegebieden en het kappen van bomen. En toen kwam Bertus met een nieuwtje. Kappen kreeg even een andere betekenis, en het zaaltje waar we zaten werd even een stiltegebied. Gelukkig konden we meteen daarna over mooie toekomstplannen praten, en gingen we met nog meer zin toeleven naar de SallandTrail van volgende week.

Naast de SallandTrail hebben we het ook over hoe het hardlopen begon bij Bertus, over zijn marathon in New York City, zijn eerste ultra in Zuid-Afrika en tussen alles door komen er mooie anekdotes voorbij. O.a. over ‘ de Tukkervlucht’, wildpoepers en lopen in de nacht bij volle maan. Natuurlijk komen er ook een aantal luisteraarsvragen en de LoopPraat-rubrieken (PHPD, Gekkigheidje en de Luister/Kijk/Lees-tips) voorbij.

Genoeg redenen om te stoppen met lezen en snel te gaan luisteren. En lopen. Veel luisterplezier, en wellicht tot ziens op 11 maart bij de SallandTrail!

Shownotes:
SallandTrail
– Leestip Bertus: Ren voor je leven (Klaas Boomsma)
– Kijktip José: Chasing Dreams, afl. met Nienke Tiger Brinkman
– Luistertip Anton-Jan: Villa Betty

Luister ook naar deze afleveringen

Instagram @looppraat

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Word vriend van LoopPraat

Nieuwsbrief

LoopPraat PodcastAflevering 72