LoopPraat 24 – Hedwig van Bree

Start met luisteren
LoopPraat 24 - Hedwig van Bree

Ik háát hardlopen”! Dit is wat meervoudig marathonloopster Hedwig van Bree, ook wel bekend als @runhedwigrun, riep na haar allereerste rondje hardlopen door het park. En dus bleef het toen ook bij dat rondje. Als ze een tijd later een gezin krijgt en van succesvolle carrièrevrouw transformeert in ‘thuisblijfmoeder’, lijkt zij een deel van zichzelf te zijn kwijtgeraakt. Op zoek naar positiviteit besluit Hedwig te gaan hardlopen.

Nietsvermoedend zet Hedwig de eerste stappen van een groot avontuur. In een paar jaar tijd liep ze veel marathons waaronder ‘The Six Majors’ (de zes grootste marathons van de wereld). Over dat bijzondere avontuur schreef Hedwig het boek ‘Ik haat hardlopen … dacht ik’, dat kwam afgelopen week uit. In dat boek neemt Hedwig je mee van New York naar Sneek en van Rotterdam naar Tokyo. Je leest hoe ze van die eerste stapjes doorgroeide tot ‘Six Star Finisher’.

Meer dan genoeg redenen om Hedwig uit te nodigen voor LoopPraat. We praten met Hedwig over het boek, over waarom ze het schreven, we nemen de vragen die binnenkwamen met haar door en hebben het natuurlijk vooral over dat wat ons bindt: de liefde voor hardlopen!

Shownotes

Auteur
Tim Baks

Was professioneel bankhanger én fast-food connaisseur totdat hij ging hardlopen. Loopt nu graag vaak en ver. Finsher van diverse nationale en internationale (ultra) marathons. Als gecertificeerd hardlooptrainer begeleidt hij beginnende en gevorderde hardlopers op weg naar hun hardloopdoel.

Luister ook naar deze afleveringen

Instagram @looppraat

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 00:51:53 PDT. The current time is Sunday, 24-Sep-23 00:22:27 PDT.

Word vriend van LoopPraat

Nieuwsbrief

LoopPraat PodcastAflevering 24