Ik háát hardlopen”! Dit is wat meervoudig marathonloopster Hedwig van Bree, ook wel bekend als @runhedwigrun, riep na haar allereerste rondje hardlopen door het park. En dus bleef het toen ook bij dat rondje. Als ze een tijd later een gezin krijgt en van succesvolle carrièrevrouw transformeert in ‘thuisblijfmoeder’, lijkt zij een deel van zichzelf te zijn kwijtgeraakt. Op zoek naar positiviteit besluit Hedwig te gaan hardlopen.

Nietsvermoedend zet Hedwig de eerste stappen van een groot avontuur. In een paar jaar tijd liep ze veel marathons waaronder ‘The Six Majors’ (de zes grootste marathons van de wereld). Over dat bijzondere avontuur schreef Hedwig het boek ‘Ik haat hardlopen … dacht ik’, dat kwam afgelopen week uit. In dat boek neemt Hedwig je mee van New York naar Sneek en van Rotterdam naar Tokyo. Je leest hoe ze van die eerste stapjes doorgroeide tot ‘Six Star Finisher’.

Meer dan genoeg redenen om Hedwig uit te nodigen voor LoopPraat. We praten met Hedwig over het boek, over waarom ze het schreven, we nemen de vragen die binnenkwamen met haar door en hebben het natuurlijk vooral over dat wat ons bindt: de liefde voor hardlopen!

Shownotes


Tim Baks

Had overgewicht en relatie met de bank. Nu veel te serieuze lange-afstandsloper met grootse doelen.

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.