LoopPraat 55 – Jo Schoonbroodt

Start met luisteren
LoopPraat 55 - Jo Schoonbroodt

Te gast in LoopPraat 55 is Jo Schoonbroodt, de Maastrichtenaar weet op een of andere manier de veroudering en de daarmee gepaarde prestatievermindering tegen te gaan. Als 71-jarige weet hij het ene na het andere record te verbeteren. Niet voor niets wordt hij ook de Grijze Keniaan genoemd.

Zijn hoogtepunt vond mogelijk een aantal weken geleden plaats, Jo Schoonbroodt finishte de Maasmarathon in een duizelingwekkende 2 uur en 54min 19sec om de snelste zeventigjarige in de geschiedenis te worden.

Kort na de aankondiging van Jo Schoonbroodt op het LoopPraat Instagram account werden we dan ook overspoeld met vragen. De rode draad was toch wel dat we allemaal willen weten waarom hij op deze leeftijd nog zo ontiegelijk hard kan lopen. In ruim een uur proberen Anton-Jan en ik zijn geheim te ontrafelen.

Shownotes

Meer LoopPraat? Hier vind je alle afleveringen.

Auteur
Tim Baks

Was professioneel bankhanger én fast-food connaisseur totdat hij ging hardlopen. Loopt nu graag vaak en ver. Finsher van diverse nationale en internationale (ultra) marathons. Als gecertificeerd hardlooptrainer begeleidt hij beginnende en gevorderde hardlopers op weg naar hun hardloopdoel.

Luister ook naar deze afleveringen

Instagram @looppraat

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Word vriend van LoopPraat

Nieuwsbrief

LoopPraat PodcastAflevering 55