LoopPraat 54 – Jort van Zutphen

Start met luisteren
LoopPraat 54 - Jort van Zutphen

In aflevering 54 hebben Anton-Jan en ik Jort van Zutphen te gast. Voor vele een onbekende naam maar dat maakt zijn LoopPraat-debuut niet minder interessant. Als triatleet heeft hij meerdere ‘long distance’ en ‘ironman’ finishes op z’n naam, in 2019 werd hij zelfs tweede op het EK in Almere. Als loper richt hij zijn pijlen hoofdzakelijk op het langere werk. En zo kwamen wij hem op het spoor. Na winst in 2021 op de 122 km lange Indian Summer Trail, werd hij uitgenodigd voor de 120 km afstand tijdens de Zestig van Texel afgelopen maart die hij vervolgens ook won.

Jort heeft een nuchtere kijk op training waarin hij lopen graag combineert met zwemmen en fietsen. Zijn kalender voor 2022 staat bomvol met mooie uitdagingen niet gek dat we ook deze keer niet onder het uur konden blijven. Enfin, een heerlijke aflevering voor tijdens je duurloop.

Shownotes

Meer LoopPraat? Hier vind je al onze aflevering.

Foto: Bjorn Paree

Auteur
Tim Baks

Was professioneel bankhanger én fast-food connaisseur totdat hij ging hardlopen. Loopt nu graag vaak en ver. Finsher van diverse nationale en internationale (ultra) marathons. Als gecertificeerd hardlooptrainer begeleidt hij beginnende en gevorderde hardlopers op weg naar hun hardloopdoel.

Luister ook naar deze afleveringen

Instagram @looppraat

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Word vriend van LoopPraat

Nieuwsbrief

LoopPraat PodcastAflevering 54