Nick Klaessens dronk graag. Veel. En vaak. Totdat hij het genoeg vond. Hij zocht hulp. En ging lopen. Dat laatste ging goed. Nick liep de halve marathon en werd toen uitgenodigd voor het Boost 2 Berlin-project van Runner’s World. Een project waarbij drie verschillende lopers gevolgd werden in aanloop naar en tijdens de Berlijn Marathon. Met Nick praten we over zijn hele traject van drinkend op de bank tot aan het leven als loper en schrijver nu. En wat was de rol van Eliud Kipchoge in dit geheel? No human is limited…

Shownotes:


Tim Baks

Had overgewicht en relatie met de bank. Nu veel te serieuze lange-afstandsloper met grootse doelen.

1 Comment

Liesbeth Van Bavel · 9 januari 2020 at 06:16

Ik heb te maken gehad met alcoholisme on mijn omgeving en vind het erg spijtig en schofferend voor allen die hun best doen te stoppen met drinken, dat jullie iemand laten verkondigen dat gematigd drinken mogelijk is…
Dit is de grootste fout, de domste gedachte, het meest bewezen feit dat alcoholisten niet zijn gebaat met “nog af en toe iets drinken”.
Als je dit op een runners forum toelaat, weet je niet wat alcohol betekent voor de algemene gezondheid!!
Ik heb iemand van nabij zien sterven aan een levercirrose, heb eindeloos met dokters gesproken hoe het in godsnaam mogelijk is dat het zo errg kan schaden, zet mij in om mensen te steunen met de “ziekte” en ben zelf dus fanatiek loopster. Als ik dit dan hoor, tja… Die Nick hervalt, sowieso, want het meest typische aan een hervallende alcoholist is dat hij in de valstrik blijft lopen van “ik kan een beetje drinken, dat kan geen kwaad”
Weten jullie wel hoe erg dit is voor al diegenen die de strijd elke dag, elk uur opnieuw moeten aangaan om niet te drinken?!
Ik vind jullie podcasts BEREGOED, maar dit horen stelde mij erg erg teleur!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.