LoopPraat 38 – Michiel ‘Mig’ Panhuysen

Start met luisteren
Michiel Panhuysen & Jared Campbell

Een van de meest fascinerende ultrawedstrijden van het jaar is de Barkley Marathons. Het illustere event in de Noord-Amerikaanse staat Tennessee is het geesteskind van Gary Cantrell aka Lazarus Lake. Het event is zo moeilijk dat in zijn 35-jarige geschiedenis slechts 15 lopers de wedstrijd ooit uit liepen. Onze gast in LoopPraat 38 is Michiel ‘Mig’ Panhuysen en is niet één van hen, maar is wel de enige Nederlander die ooit meedeed aan de slijtage slag in het zuidoosten van Noord-Amerika.

Het mag duidelijk zijn, LoopPraat 38 staat in het teken van de Barkley Marathons. Aan de hand van zijn nieuwe boek ‘In de ban van Barkley’ neemt Mig ons mee in de wereld van deze bizarre, maar rete-interessante ultra. Natuurlijk komt de karakteristieke Barkley-oprichter Gary ‘Laz’ Cantrell ter sprake, maar ook alle eigenaardigheden rondom de wedstrijd.

Met ruim 80 minuten is LoopPraat 38 met Michiel Panhuysen het perfecte luistervoer voor je lange duurloop.

Shownotes

Luister hier naar andere LoopPraat-afleveringen zoals Karel Sabbe & Bram Som.

Helaas hadden we wat verbindingsproblemen tijdens de uitzending, op 59 minuten zit er dan ook een harde break in de opname.

Auteur
Tim Baks

Was professioneel bankhanger én fast-food connaisseur totdat hij ging hardlopen. Loopt nu graag vaak en ver. Finsher van diverse nationale en internationale (ultra) marathons. Als gecertificeerd hardlooptrainer begeleidt hij beginnende en gevorderde hardlopers op weg naar hun hardloopdoel.

Luister ook naar deze afleveringen

Instagram @looppraat

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Word vriend van LoopPraat

Nieuwsbrief

LoopPraat PodcastAflevering 38