Een van de meest fascinerende ultrawedstrijden van het jaar is de Barkley Marathons. Het illustere event in de Noord-Amerikaanse staat Tennessee is het geesteskind van Gary Cantrell aka Lazarus Lake. Het event is zo moeilijk dat in zijn 35-jarige geschiedenis slechts 15 lopers de wedstrijd ooit uit liepen. Onze gast in LoopPraat 38 is Michiel ‘Mig’ Panhuysen en is niet één van hen, maar is wel de enige Nederlander die ooit meedeed aan de slijtage slag in het zuidoosten van Noord-Amerika.

Het mag duidelijk zijn, LoopPraat 38 staat in het teken van de Barkley Marathons. Aan de hand van zijn nieuwe boek ‘In de ban van Barkley’ neemt Mig ons mee in de wereld van deze bizarre, maar rete-interessante ultra. Natuurlijk komt de karakteristieke Barkley-oprichter Gary ‘Laz’ Cantrell ter sprake, maar ook alle eigenaardigheden rondom de wedstrijd.

Met ruim 80 minuten is LoopPraat 38 met Michiel Panhuysen het perfecte luistervoer voor je lange duurloop.

Shownotes

Luister hier naar andere LoopPraat-afleveringen zoals Karel Sabbe & Bram Som.

Helaas hadden we wat verbindingsproblemen tijdens de uitzending, op 59 minuten zit er dan ook een harde break in de opname.


Tim Baks

Had overgewicht en relatie met de bank. Nu veel te serieuze lange-afstandsloper met grootse doelen.

2 Comments

Joop Schonfeldt · 18 maart 2021 at 14:35

Wat een geweldig verhaal weer van “Mig” over de Barkley !! Dank Tim en A.J. voor meer dan uur luisterplezier en inspiratie om te blijven lopen.

Steven · 16 juni 2021 at 17:36

Topverhaal, vooral het boek van Michiel. Heerlijk om lezen!!
Hopelijk nog spannende avonturen voor de boeg.

Geef een antwoord

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.