LoopPraat 41 – Léonie van den Haak

Start met luisteren
LoopPraat 41 - Leonie van den Haak

Toen vorige jaar maart de coronapandemie uitbrak en daarmee alle hardloopwedstrijden werden gecanceld nam in de maanden erna het aantal snelheidsrecordpogingen (fastest known time, FKT) op (wandel)routes wereldwijd drastisch toe.

Te gast in LoopPraat 41 is Léonie van den Haak die onlangs zelf een FKT vestigde. De in Tokyo wonende ultraloopster zette een snelste tijd in de boeken op de 534 km lange Tōkaido route. Voor ons de aanleiding om Léonie van den Haak uit te nodigen en alles te weten te komen over de recordpoging, inclusief een korte uitstap naar de geweldig interessante (en competitieve) Japanse loopwereld.

Auteur
Tim Baks

Was professioneel bankhanger én fast-food connaisseur totdat hij ging hardlopen. Loopt nu graag vaak en ver. Finsher van diverse nationale en internationale (ultra) marathons. Als gecertificeerd hardlooptrainer begeleidt hij beginnende en gevorderde hardlopers op weg naar hun hardloopdoel.

Luister ook naar deze afleveringen

Instagram @looppraat

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 00:51:53 PDT. The current time is Saturday, 23-Sep-23 23:29:41 PDT.

Word vriend van LoopPraat

Nieuwsbrief

LoopPraat PodcastAflevering 41