LoopPraat 40 – Bram Som (deel 2)

Start met luisteren
LoopPraat 40 - Bram Som

Te gast in LoopPraat aflevering 40 is een oude bekende. Als tweevoudig Olympiër en professioneel haas is hij een bekend gezicht in de nationale én internationale atletiekwereld, ook begeleidt en traint hij wekelijks tientallen hele snelle en minder snelle atleten. Ik heb het natuurlijk over voormalig 800 meter specialist Bram Som. Je kent hem misschien nog wel van aflevering 36, waarin we met hem over zijn rijke carrière praatte. In deze aflevering maakte we zo af en toe een uitstapje naar de trainingsleer. Alle drie voelde we dat we hier nog wel graag over hadden willen doorpraten. En zo maakte we een afspraak voor een deel 2.

In aflevering 40 duiken we onder begeleiding van Bram Som in de fascinerende wereld van de trainingsleer. Naast de vele luisteraarsvragen (dank!) en de rubrieken, hebben Anton-Jan en ik een legio aan onderwerpen die we willen voorleggen aan Bram Som. Zo hebben we het onder meer over waarom heuveltraining zo goed is; hoe je de intensiteit van trainingsweken kan meten en met elkaar vergelijken; de verschillende trainingssystemen; het belang van inspanning en ontspanning en maken we kennis met flexibiliteitskoning Bob Cooley.

Heb je interesse in alles wat je beter en sneller maakt dan mag je LoopPraat aflevering 40 met Bram Som niet missen.

Shownotes

Meer LoopPraat luister je hier.

Artikel-foto: Barbara Kerkhof

Auteur
Tim Baks

Was professioneel bankhanger én fast-food connaisseur totdat hij ging hardlopen. Loopt nu graag vaak en ver. Finsher van diverse nationale en internationale (ultra) marathons. Als gecertificeerd hardlooptrainer begeleidt hij beginnende en gevorderde hardlopers op weg naar hun hardloopdoel.

Luister ook naar deze afleveringen

Instagram @looppraat

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 00:51:53 PDT. The current time is Sunday, 24-Sep-23 00:21:01 PDT.

Word vriend van LoopPraat

Nieuwsbrief

LoopPraat PodcastAflevering 40