Looppraat 45 – Marc Weening (MudSweatTrails)

Start met luisteren
LoopPraat 45 - Marc Weening

Te gast in LoopPraat 45 is Marc Weening. Dat Marc eigenlijk nu pas te gast is bij LoopPraat is opmerkelijk, want als oprichter van MudSweatTrails is hij een van de leidende figuren in de Nederlandse trailrunning scène. 

De evenementen die Marc Weening organiseert met MudSweatTrails behoren tot de populairste op de nationale loopkalender. Jaarlijks neemt hij groepen trailrunners mee op reis naar de ‘echte’ bergen. Ook verkoopt hij trailrunning-artikelen online én via de MudSweatTrails store. 

Maar dat was niet de aanleiding om Marc uit te nodigen.

Marc neemt plaats in de digitale LoopPraat-studio omdat hij een aantal weken geleden de Petite Trotte à Léon finishte. Dit is een loodzware wedstrijd die valt onder de UTMB-paraplu. Teams bestaande uit twee of drie personen moeten al zelf navigerend een ronde van 300 km rondom het Mont Blanc-massief maken.

Met Marc als gast was het een extra uitdaging om deze aflevering enigszins kort te houden, maar met 80 minuten is het perfect luistervoer voor je lange duurloop.

Shownotes

Luister ook naar oudere LoopPraat-afleveringen met zoals Karel Sabbe, Bram Som of Klaas Boomsma.

Note: vanwege wat opname-issues is de opnamekwaliteit wat minder deze aflevering.

Auteur
Tim Baks

Was professioneel bankhanger én fast-food connaisseur totdat hij ging hardlopen. Loopt nu graag vaak en ver. Finsher van diverse nationale en internationale (ultra) marathons. Als gecertificeerd hardlooptrainer begeleidt hij beginnende en gevorderde hardlopers op weg naar hun hardloopdoel.

Luister ook naar deze afleveringen

Instagram @looppraat

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 00:51:53 PDT. The current time is Saturday, 23-Sep-23 23:36:25 PDT.

Word vriend van LoopPraat

Nieuwsbrief

LoopPraat PodcastAflevering 45