LoopPraat 7 – Thomas Ettes (Running Junkies)

Start met luisteren
LoopPraat-aflevering 6: Thomas Ettes (Running Junkies)

Hardlopen wordt maar al te vaak getypeerd als een individuele sport. Maar is dat het wel? In aflevering zeven van LoopPraat duiken we in de wereld van social running. Te gast is Thomas Ettes. Zelf is hij een fanatieke loper, maar bovenal ‘lid’ van de Amsterdamse running crew de Running Junkies.

De Running Junkies begonnen acht jaar geleden als een kleinschalig initiatief en ze zijn inmiddels uitgegroeid tot een crew van formaat met een dependance in Den Bosch. Elke dinsdag en donderdag komen ze bij elkaar om te lopen, maar daar stoppen de activiteiten niet. Tijdens de marathons van Amsterdam en Rotterdam ontkom je niet aan hun ‘cheering zone’. Ook organiseren ze gedurende het jaar loopevenementen die net even wat anders zijn dan je gewend bent; zoals de Brouwerijrun en de Beer Mile. Hoe je met bier in de benen toch kan blijven lopen: daar heeft Thomas wel een strategie voor… Je hoort het in deze aflevering van LoopPraat.

Meer weten over de Running Junkies? Check ze op Facebook en Instagram. En als je dan toch op IG bent, volg dan ook direct Thomas Ettes en LoopPraat.

In LoopPraat-aflevering zeven praatten we onder meer over:

  • Tjins: misschien wel de beste Surinaamse broodjeszaak van Amsterdam, maar zeer ook het afspreekpunt voor de dinsdagavondtraining van de Running Junkies.
  • Brouwerijrun: een van de events van de Junkies, meer info hier en de foto’s bekijk je hier.
  • Beer Mile: vier rondjes op de atletiekbaan en voor elk rondje moet je een biertje wegtikken. Op 18 augustus organiseren de Running Junkies er eentje.

Abonneer je op LoopPraat via:

Auteur
Tim Baks

Was professioneel bankhanger én fast-food connaisseur totdat hij ging hardlopen. Loopt nu graag vaak en ver. Finsher van diverse nationale en internationale (ultra) marathons. Als gecertificeerd hardlooptrainer begeleidt hij beginnende en gevorderde hardlopers op weg naar hun hardloopdoel.

Luister ook naar deze afleveringen

Instagram @looppraat

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 00:51:53 PDT. The current time is Sunday, 24-Sep-23 00:32:56 PDT.

Word vriend van LoopPraat

Nieuwsbrief

LoopPraat PodcastAflevering 7