Hardlopen wordt maar al te vaak getypeerd als een individuele sport. Maar is dat het wel? In aflevering zes van LoopPraat duiken we in de wereld van social running. Te gast is Thomas Ettes. Zelf is hij een fanatieke loper, maar bovenal ‘lid’ van de Amsterdamse running crew de Running Junkies.

De Running Junkies begonnen acht jaar geleden als een kleinschalig initiatief en ze zijn inmiddels uitgegroeid tot een crew van formaat met een dependance in Den Bosch. Elke dinsdag en donderdag komen ze bij elkaar om te lopen, maar daar stoppen de activiteiten niet. Tijdens de marathons van Amsterdam en Rotterdam ontkom je niet aan hun ‘cheering zone’. Ook organiseren ze gedurende het jaar loopevenementen die net even wat anders zijn dan je gewend bent; zoals de Brouwerijrun en de Beer Mile. Hoe je met bier in de benen toch kan blijven lopen: daar heeft Thomas wel een strategie voor… Je hoort het in deze aflevering van LoopPraat.

Meer weten over de Running Junkies? Check ze op Facebook en Instagram. En als je dan toch op IG bent, volg dan ook direct Thomas Ettes en LoopPraat.

In LoopPraat-aflevering zes praatten we onder meer over:

  • Tjins: misschien wel de beste Surinaamse broodjeszaak van Amsterdam, maar zeer ook het afspreekpunt voor de dinsdagavondtraining van de Running Junkies.
  • Brouwerijrun: een van de events van de Junkies, meer info hier en de foto’s bekijk je hier.
  • Beer Mile: vier rondjes op de atletiekbaan en voor elk rondje moet je een biertje wegtikken. Op 18 augustus organiseren de Running Junkies er eentje.

Abonneer je op LoopPraat via:


Tim Baks

Had overgewicht en relatie met de bank. Nu veel te serieuze lange-afstandsloper met grootse doelen.

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.