LoopPraat 10 – Job Pennekamp

Start met luisteren
LoopPraat-aflevering 9 - Job Pennekamp

Na een korte break is LoopPraat weer terug! In aflevering 9 duiken Anton-Jan en ik de studio in met journalist en auteur Job Pennekamp.

Waarom Job Pennekamp als gast? In 2013 loopt Job zijn eerste marathon, al haalt hij nooit de finish. Jobs marathon verloopt desastreus. De toen 23-jarige zakt op 39 kilometer in het Vondelpark in elkaar. In plaats van een medaille in het Olympisch Stadion wordt het een infuus in het ziekenhuis.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Vier jaar later staat Job toch weer aan de start van de Amsterdam Marathon. Met de kennis van toen en een solide voorbereiding weet hij nu wél de finishboog in het Olympisch Stadion te passeren.

Na zijn geslaagde marathonpoging in 2017 schrijf Job het boek ‘Nooit meer bananen’. In exact 42.195 woorden, verdeeld over 42 hoofdstukken, neemt hij de lezer mee in zijn geslaagde marathon. Tussentijds blikt hij terug op die poging in 2013.

In deze LoopPraat-aflevering praten we met Job over zijn boek en wat zo’n verschrikkelijk voorval lichamelijk en geestelijk met je doet. Wat heeft hij geleerd van die hele situatie in 2013 en wat deed hij vervolgens anders in zijn voorbereiding in 2017 om niet weer knock-out te gaan? Enfin, voldoende stof om over te praten.

Je luistert Looppraat-aflevering 10 onder meer via Spotify, Apple Podcasts en Soundcloud.

Volg Job Pennekamp op Instagram. Zijn boek ‘Nooit meer bananen’ koop je via zijn website jobpennekamp.com.

Auteur
Tim Baks

Was professioneel bankhanger én fast-food connaisseur totdat hij ging hardlopen. Loopt nu graag vaak en ver. Finsher van diverse nationale en internationale (ultra) marathons. Als gecertificeerd hardlooptrainer begeleidt hij beginnende en gevorderde hardlopers op weg naar hun hardloopdoel.

Luister ook naar deze afleveringen

Instagram @looppraat

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 00:51:53 PDT. The current time is Saturday, 23-Sep-23 23:51:31 PDT.

Word vriend van LoopPraat

Nieuwsbrief

LoopPraat PodcastAflevering 10