Na een korte break is LoopPraat weer terug! In aflevering 9 duiken Anton-Jan en ik de studio in met journalist en auteur Job Pennekamp.

Waarom Job Pennekamp als gast? In 2013 loopt Job zijn eerste marathon, al haalt hij nooit de finish. Jobs marathon verloopt desastreus. De toen 23-jarige zakt op 39 kilometer in het Vondelpark in elkaar. In plaats van een medaille in het Olympisch Stadion wordt het een infuus in het ziekenhuis.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Vier jaar later staat Job toch weer aan de start van de Amsterdam Marathon. Met de kennis van toen en een solide voorbereiding weet hij nu wél de finishboog in het Olympisch Stadion te passeren.

Na zijn geslaagde marathonpoging in 2017 schrijf Job het boek ‘Nooit meer bananen’. In exact 42.195 woorden, verdeeld over 42 hoofdstukken, neemt hij de lezer mee in zijn geslaagde marathon. Tussentijds blikt hij terug op die poging in 2013.

In deze LoopPraat-aflevering praten we met Job over zijn boek en wat zo’n verschrikkelijk voorval lichamelijk en geestelijk met je doet. Wat heeft hij geleerd van die hele situatie in 2013 en wat deed hij vervolgens anders in zijn voorbereiding in 2017 om niet weer knock-out te gaan? Enfin, voldoende stof om over te praten.

Je luistert Looppraat-aflevering 9 onder meer via Spotify, Apple Podcasts en Soundcloud.

Volg Job Pennekamp op Instagram. Zijn boek ‘Nooit meer bananen’ koop je via zijn website jobpennekamp.com.


Tim Baks

Had overgewicht en relatie met de bank. Nu veel te serieuze lange-afstandsloper met grootse doelen.

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.