Als hardlopers besteden we een redelijke smak geld aan hardloopschoenen en investeren we uren aan tijd in de laatste trainingsleer om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan van een wedstrijd. Voeding is in dit proces vaak onderbelicht, de meeste hardlopers doen eigenlijk maar wat. En dat terwijl voeding een basisvoorwaarde is voor succes.

Aan ‘tafel’ in LoopPraat 32 zijn Klaas Boomsma (terugkerend gast, LoopPraat aflevering 8) en Nurdin Pattipilohy. Ze schreven samen het boek Brandstof voor Lopers, een handzaam boek over wat je eet als duursportatleet. Je begrijpt het al, deze aflevering staat in het teken van voeding. In een kleine negentig minuten bespreken we onder meer de rol van koolhydraten, vetten en eiwitten; de zin en onzin van trainen op een nuchtere maag; en hoe je als vegan alle belangrijke bouwstoffen binnen krijgt.

Dit is de eerste aflevering waarin we de vaste rubrieken even links laten liggen omdat er gewoon weg te veel te bespreken was. Brandstof voor Lopers van Klaas Boomsma en Nurdin Pattipilohy is onderdeel van de drieluik ‘Sterk en gezond met Arie en Klaas Boomsma’ en is te koop bij de lokale boekhandel.

Rectificatie:
Wanneer we het in deze aflevering over glycogeenopslag hebben verspreekt Nurdin zich. De gemiddelde opslag ligt op ongeveer 600 gram en niet 600 gram maximaal.


Tim Baks

Had overgewicht en relatie met de bank. Nu veel te serieuze lange-afstandsloper met grootse doelen.

2 Comments

Miriam · 11 oktober 2020 at 15:36

Shownotes?😭😭😭

Geef een antwoord

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.