Anton-Jan en Tim zijn terug en bespreken in deze aflevering waarom ze in hemelsnaam ruim vijf maanden geen nieuwe aflevering hebben gemaakt. Ook blikken ze terug op de afgelopen maanden en hebben ze het over Kipchoge en Sifan.

LoopPraat aflevering 4 bevat een ratjetoe aan onderwerpen maar uiteraard met hardlopen als gemene deler.

Show notes


Tim Baks

Had overgewicht en relatie met de bank. Nu veel te serieuze lange-afstandsloper met grootse doelen.

5 Comments

Jacco Leeuwerink · 19 oktober 2019 at 10:19

Hoi Tim, ik wilde me eraan wagen om je een advies te geven voor je herstel. Ik heb vrij veel ervaring met mijn eigen lijf en weinig met jouw lijf, maar je weet maar nooit. Ik liep steeds weer tegen een shin splint aan. Na lange tijd is die blessure nu weg, en ik train nu weer 2 jaar lang heel constant, zonder blessures (afkloppen).

Mijn advies is daarom dan ook: ga heel vaak lopen. Misschien wel elke dag. Maar laat elk idee over de afstand of de snelheid die je moet lopen los. Loop desnoods 2km, maar loop elke dag. Actief herstel. Verdiep je in run-walk-run. En ga heel geleidelijk het volume opbouwen als het lijf dat toelaat.

Ik ben ervan overtuigd geraakt dat je belastbaarheid opbouwt door jezelf regelmatig, maar beperkt te belasten. Als je op termijn kijkt naar je aantal kilometers per maand, dan gaat het om het totaal, niet om je langste individuele loop. Het is juist oppassen met die langste individuele loop. Misschien niet vaker dan 1 keer per maand een loop langer dan 20-25km? Op die lange loop kan je genieten van de belastbaarheid die je hebt opgebouwd met al die korte loopjes, maar geniet met mate 😉

En verder is het in mijn ogen wel de kunst om als je dan niet geblesseerd bent, gedisciplineerd door te blijven trainen, week in week uit. Zonder gekkigheid. En als je dat kunt opbrengen dan kan je af en toe 1 dag (of een paar dagen) gek doen.

Tot zover dit ongevraagd advies, hou moed voor het herstel, er is licht aan het einde van de tunnel.

Groet, Jacco

Jeroen · 21 oktober 2019 at 08:13

Ik denk dat je naar Coros zocht, de sponsor in het onderdeel hardloopgadgets?

    LoopPraat · 24 oktober 2019 at 19:13

    COROS! Dat is het merk. Bedankt, Jeroen!

Joris De Wijs · 27 oktober 2019 at 01:32

Cookie Dough😊

Kees · 4 november 2019 at 19:51

Mooi dat jullie weer bezig zijn mannen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.